Dato: 22. Jan 2017

Tid: Kl. 11:00-17:00

Sted: Oslo

Indre ro med hjertekoherens – enkle og dype øvelser som gir ro i nervesystemet og skaper psykisk balanse

Adresse: Katrarinahjemmet, Gjørstads gate 9, Oslo

Om kurset:
Du lærer en teknikk som er lett å bruke og har vitenskapelig dokumentert virkning. Den gir bl.a. bedre søvn og hukommelse, og større følelsesmessig overskudd med flere positive følelser. Metoden kan også hjelpe på angst og depresjon. Hjertekoherens skaper harmoni og sammenheng i hjertets variabilitet – hjertets måte å slå på – og påvirker hele nervesystemet positivt. Metoden hjelper deg til å regulere følelsene dine når du f.eks. er urolig, sint eller kjenner frykt. Den styrker ditt indre fokus, reduserer stress, fremmer følelser av glede og takknemlighet, og fram for alt indre ro. Den kan forbedre prestasjonene dine, og er en metode som kan brukes i alle situasjoner.

Når du er overstimulert, vil du som sensitiv helt naturlig kunne oppleve at de reaksjonene og væremåtene du har, ikke svarer til det du ønsker.   Mange sensitive forteller at de er mindre rommelige overfor andre, mindre glade og har mindre overskudd, når «små» og store ting i løpet av dagen forstyrrer og overstimulerer nervesystemet. Foreldre kan være ekstra presset, hvis barnet deres har en dårlig dag, eller hvis de selv har hatt en dårlig dag med mindre overskudd til barnet. På arbeidet presterer du dårligere eller glemmer flere ting enn ellers, fordi du er overstimulert osv. I hverdagens krevende situasjoner kan bruken av hjertekoherens bli en styrkende snarvei til «den beste utgaven» av deg selv og din sensitivitet.

Kurset veksler mellom teori, øvelser, dialog, spørsmål & svar. Kurset gir praktisk inspirasjon til hverdagen, men deltakerne kan ikke forvente individuelt tilpasset rådgivning på kurset.

Kursholder:
Martin AugustMartin August er dansk psykoterapeut MPF og har undervist i metodene på kurset gjennom 15 år, og er pioner innenfor arbeidet med særlig sensitive mennesker i Danmark. Martin er en erfaren kurs- og gruppeleder og har erfaring med foreldrerådgiving og psykoterapi med barn, unge og voksne. Han har spesialisert seg i å utvikle det positive potensialet i sensitivitet, behandle angst og depresjon, og gi hjelp til å berolige nervesystemet, håndtere sinne og regulere følelser.

Han har skrevet bøkene Sensitive barn i pedagogisk arbeid – Fra sårbarhet til styrke samt Sensitive børn og voksne Forstå potensialet og lad det blomstre sammen med Lise August. Medlem av Dansk Psykoterapeutforening og medstifter av Sensitiv balance  Les mer på www.sensitiv.dk

Målgruppe:
Kurset henvender seg til alle som ønsker et effektivt «verktøy» til stressreduksjon, selvberoligelse og avspenning.  Metoden kan dessuten være effektiv til behandling av angst og depresjon.

Deltakelse krever ingen spesielle forkunnskaper.

Kursmateriale:
Du vil ca. 1 uke før kurset via mail motta kursmateriale på dansk, som du vennligst bes om å skrive ut og ta med deg på kurset.

Pris:
Kr 1 600 for medlemmer av foreningen
Kr 2 000 for andre

Kurset arrangeres av: Foreningen for høysensitive

Påmelding via epost til: kontakt@hsperson.no   

Når du har fått bekreftet plass, betaler du inn kursavgiften slik du får info om når du melder deg på.

Man er ikke påmeldt før kursavgiften er betalt. Martin August sine kurs er populære og fylles raskt. Maks 15 deltakere.

Påmeldingen er bindende, og ved avmelding senere enn 30 dager før kurset refunderes ikke kursavgiften.

Praktiske opplysninger:

  • Kurset holdes på lettforståelig svensk
  • Det serveres kaffe/te og vann. Vi oppfordrer deltakerne til selv å ta med det de måtte ha behov for av mat i pausene. Det vil bli en lengre lunsjpause
  • Ta med papir og skrivesaker hvis du vil ta notater. Husk å ta med utskriften av materialet
  • Påmelding er bindende, og det er kun mulig å avbestille plass på kurset 30 dager