Bøker for barn

Bøker til høysensitive barn

– skrevet av høysensitive voksne

Den vakre prinsessen og den blinde mannen

Heidi Maria Sørensen

Den vakre prinsessen og den blinde mannenFra fem år og oppover, men også større barn vil ha glede av boken.

En historie om krav til utseende, fortvilelse over å ikke strekke til, ensomhet inni seg selv, jakten på det perfekte, resultatet av overfladiskhet og kampen for å finne seg selv.

Eget forlag.
Koster kr 100 og kan bestilles via heidi.maria.st@gmail.com

Siri Sommerfugl og Bøllebillene

Heidi Maria Sørensen

Siri sommerfugl og BøllebilleneFra fem år og oppover, men også større barn vil ha glede av boken.

«Siri sommerfugl og Bøllebillene» handler i grunnen om å være høysensitiv i en tøff og fysisk verden. Den handler om å akseptere forskjeller, finne sin egen vei og gjenkjenne sjalusi når du ser det.

Eget forlag.
Koster kr 100 og kan bestilles via heidi.maria.st@gmail.com

Hannah, Blåmagi og den røde reven

Grete Belinda Barton Solberg

Hannah,-Blåmagi-og-den-røde-revenHannah vil gjerne at rever og andre ville dyr skal leve et liv i frihet. Kan alver og en enhjørning hjelpe henne med å redde revene fra fangenskap? Boken er et relevant eventyr om alver og dyr, mennesker og fantasi. Det handler om vennskap og det nære, barns forhold til dyr og rettferdighet for store og små. I boken er der en sterk vilje til forandring, og en iboende oppmuntring om å ta et tak dersom en opplever urett.

Boken er på 55 sider og har nydelige illustrasjoner av Inger Lise Belsvik.
Passer for barn og ungdom fra 9 år og oppover.
Boken kan bestilles på Bien forlag og koster kr 180,- Gratis frakt!

Epost: post@bienforlag.no
ISBN:978-82-999555-1-5  

Anbefalte bøker

Her er noen bøker Maren Konglestad, psykolog på Den Lille Klinikk ofte anbefaler som spesielt fine for høysensitive barn (men selvfølgelig for alle barn!), med mulighet til gjenkjennelse, innlevelse, undring og spenning - og noe ekte. Denne listen er fra hjemmesiden www.denlilleklinikk.no, og listen vokser stadig:

Bli med til Alveland

'Bli med til dvergenes rike' og 'I havfruenes land' av Daniela Drescher, Antropos forlag (fås kjøpt i Antropos bokhandel). Fantastisk nydelige akvareller, rett inn i naturen og dyreriket med undring og spenning. Små dikt gir fortellingene. Fra 1-2 og opp til 4-5-6 år.

Historien om Ferdinand

En klassiker som er fin for de barna som ikke alltid føler seg hjemme i den samme leken som de andre barna, og opplever å skille seg ut og være annerledes. Fra 4-6 års alder. E En liten vennebok-serien: 'Roe seg ned' og 'Vise følelser', av Linda Palm og Lisa Sollenberg. Fin for de aller minste, fra 3 årsalder - fine verktøy for å finne roen og for å uttrykke følelser.

Hva er følelser?

Herlig bok av Birthe Svatun, hvor barnet virkelig kan identifisere seg med og bli kjent med egne følelser på en aktiv og deltakende måte. Fin fra 3-4 års alder og oppover.

Bak Mumme bor Moni

av Gro Dahle og Svein Nyhus. Om det voldsomme og ukontrollerbare sinnet. Fra 3-4 år og opp.

Heffalompen

Bok og film i Ole Brumm serien. Om frykten for det fremmede, mot, og oppdagelsen av at "de fremmede" kanskje også kan være usikre og redde og at man har mer til felles enn man kanskje tror. Alle aldre...

Gutten som ikke ville være redd

Av Mathilde Stein. Om frykt og mot og det å våge si ifra og være seg selv. Fra 4-5 år og opp.

Den stygge andungen

Av HC Andersen. Klassikeren om annerledeshetsfølelse. Alle aldre. 'Ole Aleksander Filibombombom', Anne Cath.Vestly. Fra 4-5 år og noen år videre.

Tørris - Gutten fra Storlidalen

3 bøker i serien. Om Tørris (på 5-6-7 år ca) og søsknene hans, og det rolige og spennende livet på fjellgården på 1800 tallet. Med nærhet og omsorg til dyr, natur og hverandre. Berit Brenne. (bibliotekbok).

Tonje Glimmerdal

Av Maria Parr, herlig for barn (og voksne!) med store og sterke følelser. Mye humor! Fra 7-8 års alder og oppover.