Bøker

Fordelen med å være sensitiv

Lise August , Martin August
ny bok

En guide for sensitive barn og voksne til å la potensialet blomstre.

«Ble sittende halve natten og lese denne – så mye bra å hente!» «En av de beste bøkene jeg har lest om høysensitivitet!» «En svært interessant og lærerik bok»​ Sensitive barn og voksne er naturlig følsomme, reflekterte og åpne for å la seg påvirke av livet. De reagerer på godt og vondt sterkere på alle opplevelser, og dette gir både fordeler og ulemper. Boken er din veiviser til å forstå fordelen ved å være sensitiv og for å lære deg og barnet ditt hvordan dere kan trives og blomstre. Boken bygger på ny forskning og et kurs med Elaine Aron og Lise August som du får adgang til via nettet, og som du kan se og snakke om sammen med andre. Blir du eller barnet ditt overveldet når det skjer mye? Blir du eller barnet ditt dypt berørt av musikk, natur og samtaler? Har du eller barnet ditt en stor innlevelsesevne? Da er denne boken skrevet til deg. Medlemstilbud! Boken kan bestilles fra HAUGENBOK.NO. Ved å oppgi en rabattkode: FFH2019, får medlemmer av Foreningen for høysensitive boken til kun kr 249,- ord. pris kr 299,- Med boken følger også et nettbasert videokurs. Rabattkoden legger du til når du kommer til handlekurven.

Særlig sensitiv mamma

Stinemaria Mollie Jensen

Særlig sensitiv mammaFinn din styrke og forstå deg selv Oversatt fra dansk med fokus på mammarollen som høysensitiv mor. Boken omhandler hvordan du kan håndtere følelseslivet og hverdagen med barnet på en god måte samtidig som du tar vare på deg selv slik at du kan bruke sensitiviteten som en styrke og ressurs. Det er også fokus på hvordan du kan skaffe deg overskuddet og energien du trenger for å være en kreativ, glad og empatisk mamma. Det er mange historier om ulike mødre i boken, og hele 50 mødre har bidratt på ulike måter, og den har mange oppgaver og forslag til øvelser og verktøy i hverdagen. Fås i alle bokhandler.

Sensitive barn i pedagogisk arbeid

Lise August , Martin August

Fra sårbarhet til styrke

Når sensitive barn møter motgang i livet, er det en risiko for at de rammes hardere enn andre barn. Derfor har man tradisjonelt oppfattet disse barna som sårbare. Men i de senere år har det vist seg at deres gener og personlighetstrekk også er forbundet med sosiale kompetanser, kognitive styrker, moralsk omtanke og større mottakelighet for positive opplevelser. Disse fordelene viser seg når barna får riktig støtte og lærer seg å vokse med utfordringer. Sensitive barn er mer preget av kvaliteten på omsorgen de mottar, og denne boken viser hvordan ansatte i barnehage, SFO og skole kan støtte barna til en positiv utvikling. Foreldre vil også finne faglig støtte og praktisk veiledning for sitt samarbeid med ulike fagpersoner. Gjenkjennelige eksempler hjelper leseren til å forstå de praktiske strategiene boken presenterer. For anmeldelse av boken se her: spesialpedagogikk 0117 PDF

Særlig Sensitiv

Elaine N. Aron

Særlig sensitivHar du stor fantasi og livlige drømmer? Har du mange ganger hørt at du er for tilbakeholden eller tar på vei for bagateller? Blir du lett stresset eller føler behov for å trekke deg tilbake? Er du følsom for alle slags sanseinntrykk? Svarer du ja på dette, er du kanskje ekstra følsom, eller høysensitiv. Det vil si at du har et mer fintfølende nervesystem enn det som er vanlig, et medfødt karaktertrekk hos mer enn 750 000 personer i Norge. I boken gir forfatteren deg en grundig innføring i karaktertrekket og gir deg verktøyene du behøver for å utnytte følsomheten din som en verdifull ressurs. Boken er skrevet av pioneren innen forskning på ekstra følsomme mennesker, til alle som selv er høysensitive, og til alle som omgås dem, enten det er familie, venner, kolleger eller helsepersonell.

Særlig sensitive og kjærligheten

Elaine N. Aron

Særlig sensitive og kjærligheten Elsker du høyt, men er likevel redd for intimitet?
Synes du kjærligheten er overveldende og utmattende?
Synes partneren din at du bør forandre deg fordi du er for følsom?
Eller har du gitt opp kjærligheten fordi du har blitt såret for ofte?
Mange har det som deg. 15-20 prosent av befolkningen er særlig sensitive. Det vil si at de har et mer fintfølende nervesystem og er mer mottakelig for inntrykk enn mange andre. Har du dette karaktertrekket, kan kjærlighetslivet bli både ekstra glødende og ekstra utfordrende. I denne boken viser forfatteren hvordan man best får kjærligheten til å vare dersom den ene eller begge er særlig sensitive. Hun utdyper hvordan den sterke følsomheten kan være en glede og en særlig berikelse for parforholdet og sexlivet, og viser hvordan man kan takle typiske konflikter som sjalusi, problemer med nærhet eller det at sensitiviteten ikke blir forstått av kjæresten. Boken er basert på forfatterens banebrytende forskning på temperament og intimitet. Gjennom en mengde historier og konkrete, løsningsorienterte råd vil du som er et følelsesmenneske, få hjelp til å oppnå det lykkelige kjærlighetslivet du drømmer om.

Særlig sensitive barn

Elaine N. Aron

Særlig sensitive barnHar du en datter eller sønn som synes borrelåsen er altfor stram eller for løs, at merkelapper og sømmer på klærne klør? Som kan virke sjenert og tilbakeholden, men er både begavet og kreativ? Da har du kanskje et høysensitivt barn. 

Høysensitive barn er ofte mer kreative, og kan ta til seg svært mye lærdom fordi de legger merke til så mange detaljer. De kan derfor fort stille svært høye krav til seg selv og bli utmattede enere. De kan også bli overveldet av inntrykk fordi de tar inn og bearbeider mye mer gjennom sansene enn andre barn. De kan virke sky og sjenerte fordi de gjerne er avventende i nye situasjoner. De kan være ekstra vare for fysiske stimuli, som lyder, lukt og lys. De sover gjerne veldig lett og liker ikke brå forandringer. Når høysensitive barn er passe stimulert, vil imidlertid sensitiviteten gi fordeler som begavelse, innlevelsesevne, kreativitet, følsomhet, moralsk ansvarlighet og et rikt indre liv. Boka inneholder en mengde råd om hvordan du som mamma eller pappa kan gjøre tilværelsen enklere for barnet i barnehagen og på skolen, og et eget kapittel om den høysensitive tenåringen.

Boken om høysensitivitet

Trond Haukedal

Boken om høysensitivitet– fra sårbarhet til ressurs

EN av FEM nordmenn (nesten en million) har karaktertrekket høysensitivitet. Det betyr at man tar til seg langt flere inntrykk og stimuli fra omgivelsene enn andre mennesker. Disse inntrykkene bearbeides dypere enn hos ikke-høysensitive, og man reagerer også sterkere. Dette kan være en ressurs i mange sammenhenger, men også en kilde til sårbarhet. Denne boken er skrevet for å øke kunnskapen om høysensitivitet, samt å gjøre høysensitive mennesker stolte av karaktertrekket sitt. Det er også mitt ønske å bidra til at vi andre fire millioner nordmenn i fremtiden kan oppleves som medspillere.

Mindfulness for høysensitive

Susanne Møberg

Mindfulness for høysensitiveViser deg hvordan du kan praktisere mindfulness - konkret, enkelt og rett på sak. Boken er oversatt fra dansk.

Så mange som én av fem opplever at de er høysensitive. De har et nervesystem som er mer fintfølende enn vanlig, og bearbeider inntrykk, følelser og stemninger på en dypere og mer nyansert måte enn de fleste. Men høysensitive personer blir også lett stresset og overstimulert. Nærvær er den beste beskyttelsen mot overstimulering. Mindfulness handler om å være til stede her og nå - med full oppmerksomhet og tålmodighet. Mindfulness er derfor en utmerket teknikk for å skape en bedre og mer harmonisk hverdag.
CD-en som tilhører boka, har fire enkle øvelser som gir indre ro og hjelper deg å være helt til stede i øyeblikket. Denne følger ikke med boken, men bestilles kostnadsfritt fra forlaget, når du har kjøpt boken. Informasjon om dette finner du i boken. Oversatt av Nina Kraft.

Er du også høysensitiv?

Susanne Møberg

Er du også høysensitivDenne boken gir innsikt og veiledning i hvordan du som er høysensitiv, kan skape et harmonisk og meningsfullt liv. Boken er oversatt fra dansk.

Påvirkes du lett av stemninger? Er du svært følsom for sanseinntrykk? Blir du raskt overstimulert, utmattet og stresset? Da er du kanskje høysensitiv. Denne boka skildrer utfordringene og mulighetene som ligger i det å være høysensitiv. Den viser hva du selv kan gjøre for å få en bedre hverdag. Er du særlig sensitiv, trenger du teknikker og strategier for å håndtere følsomheten din. Men i sensitiviteten ligger det også et stort potensial for kreativitet og nytenkning.
Mer informasjon finner du på nettsiden hennes.

Værktøj til hjælpsomme sjæle

Ilse Sand

Værktøj til hjælpsomme sjæleDenne boken er en praktisk guide i å bruke enkle psykoterapeutiske metoder i hjelpende samtaler, enten de foregår i profesjonelt eller privat regi. Kanskje er du, veileder, sosialrådgiver, terapeut eller lege. Eller kanskje er du bare et følsomt menneske som let havner i hjelperrollen i forhold til venner, partner eller familie.
Høysensitive mennesker blir hurtigere enn andre drenert for energi, når de er sammen med mennesker som er ute av balanse. Derfor har de ekstra bruk for å kunne gi en hjelp som sliter minst mulig på dem selv, og samtidig gir størst mulig utbytte for dem de hjelper. De fleste av bokens verktøy kan dessuten brukes i egen selvutviklings øyemed. Hvis du stiller deg selv noen av spørsmålene eller gjør øvelsene i boken, vil du optimere og fordype din egen personlige utvikling.
Værktøj til hjælpsomme sjæle er skrevet i et lett tilgjengelig språk og samtidig solid fundert i mange års terapeutisk erfaring, samt som i anerkjente psykologiske teorier.
Forfatteren er praktiserende psykoterapeut MPF, supervisor, kursholder og foredragsholder.

Aksepter deg selv

Ilse Sand

Aksepter deg selvOversatt fra dansk, orginaltittel "Elsk dig selv - en guide for særlig sensitive og andre følsomme sjæle"

I en kultur preget av tilpasningstvang og perfeksjon blir følsomhet ofte nedvurdert. I denne boka gir forfatteren en inngående beskrivelse av begrepet høysensitivitet. Med stor innlevelse og bred erfaring som psykoterapeut, viser hun hvordan følsomme mennesker kan lære å akseptere sitt følelsesliv, og best mulig utnytte sine ressurser og muligheter. Hun bruker eksempler fra sin praksis for å gjøre det konkret, og kommer med mange råd og tips.
For de som har lest andre bøker om emnet, så har denne en del ting som man ikke finner hos andre, som en presentasjon av kommunikasjonsnivåer/kontaktlag, hvordan man vet hvilket nivå man er på, og hvordan man kan flytte en samtale opp eller ned til et annet nivå. Og hva som kan være utfordringer og gleder ved de ulike kontaktlag. Hun snakker også om skyldfølelse og hvordan vi håndterer den, om hvordan vi møter sinne, både vårt eget og andres, og hvordan høye krav og lavt selvverd kan henge sammen. Boken er i et lettlest språk, og både høysensitive selv, og de som møter høysensitive gjennom jobben, eller bare vil lære mer om karaktertrekket, vil ha utbytte av å lese den.
Ilse Sand er utdannet psykoterapeut og cand.theol. Siden 2006 har hun arbeidet som psykoterapeut, foredragsholder og forfatter.
(Foreningens medlemstilbud av denne boken er nå over og boken er utsolgt.) Les mer om bøkene og forfatteren på Ilse Sands nettside.

Sensitive barn

Athina Delskov, Lene Sonne

Sensitive barnHar du et sensitivt barn? Har du behov for å vite mer om særlig sensitive barn? Hvordan skaper man de beste betingelsene for sensitive barn? Trenger du råd om hva du skal gjøre når barnet ditt ikke alltid vil det samme som andre barn?

Det anslås at omtrent 20 prosent av alle barn er sensitive. Denne boka hjelper deg å forstå hvordan disse barna opplever verden og hvordan du på best mulig måte kan hjelpe og støtte et sensitivt barn. Ved hjelp av spørreskjemaet i boken kan du også finne ut om ditt barn er særlig sensitivt, og på hvilken måte.

Psykolog Athina Delskov og barnehagepedagog Lene Sonne har i mange år arbeidet med særlig sensitive barn og er anerkjente eksperter på området. Sensitive barn er basert på langvarig forskning og hundrevis av samtaler og personlige erfaringer med sensitive barn og deres familier. Vi presenteres for en rekke eksempler fra barn, foreldre, psykologer, pedagoger, lærere og helsearbeidere. Gjennom alle disse ulike perspektivene oppnår vi en større forståelse av hvordan verden oppleves for sensitive barn.

Sensitive unge

Athina Delskov, Lene Sonne

Sensitive ungeEn bok om høysensitive ungdommer på dansk.

Dette er den første boken som beskriver hvordan det er å være ung og høysensitiv. Boken omfatter unge fra 13 – 20 år, og er bygget på en rekke intervjuer om hvordan ungdommene selv opplever verden, og hva de har bruk for fra omgivelsene. Det er også intervju med foreldre og ulike faggrupper som bidrar med forskjellige løsningsforslag.

Mange unge høysensitive blir misforstått av omgivelsene, men misforstår også seg selv. Ofte blir utfordringen bare slått bort med at det er puberteten/ungdomstiden. Boken belyser hvilke redskaper og rammer som skal til for at de høysensitive ungdommene kan trives hjemme, på fritiden og i utdannelsessystemet.

Høysensitive barn i barnehagen og hjemme

Birthe Svathun

høysensitive barnÅ være høysensitiv er et personlighetstrekk som ofte er medfødt. Barna har et uvanlig fintfølende nervesystem som gir ekstra mottakelighet for sanseinntrykk. Følelser kan komme kraftig til uttrykk, enten gjennom høylytt gråt og raseri, full tilbaketrekning eller strålende smil og latter. I første del av boken går forfatteren inn på hva høysensitivitet er, og refererer til forskning og teori på området. I bokens andre del ser forfatteren på hvordan voksne kan møte barna på best mulig måte og legge til rette for at de utvikler god selvfølelse. Forfatteren tar utgangspunkt i hverdagssituasjoner i barnehagen og hjemme.

Sensitiv og sterk!

Ihrén Abrahamsson, Lian Kirksæther

Sensitiv og sterkEr du en av de ca 20 % av befolkningen som er høysensitive? Eller er du rett og slett bare lei av det enorme presset fra samfunnet, på at vi skal være en mester i alt? Har du eller jobber du med barn som er høysensitive? Da er dette boken for deg! Ofte er det slik at når dine egne og andres forventninger til deg selv blir for høye, bygger du opp en mur som du gjemmer deg bak. En mur som består av dine egne redsler og begrensninger, en falsk trygghet i en overveldende verden. Muren beskytter deg ikke, den hindrer deg i å leve livet ditt til det fulle. Oppnå et liv utenfor muren og nyt livet i harmoni med deg selv. Gå fra en tilværelse i svart-hvitt, til å leve et liv i farger, der sensitiviteten din plutselig får en mening! Kvitt deg med idealet om å være en gladiator på arbeidsplassen og i hjemmet, og et liv med daglig overstimulans. Lev heller i takt med deg selv!

Bøker for barn