Walk & Talk

Aktivitets-idé for alle – til fri bruk

walk & talkWalk & Talk  – gåprating – snakketur – eller hva vi nå skal kalle det på norsk

Hva er tanken bak?

Ideen er at man tenker bedre når man går, bevegelse stimulerer både nerveceller og nevrotransmittere, noe som er viktig for læring, men også for å sette i gang kreative prosesser.

Mange av oss tenker bedre når vi går, og spesielt ute i naturen. Når vi er i bevegelse er det vanskeligere å bare være i hodet, vi er mer i kontakt med kroppen vår og alt av visdom og kunnskap som sitter der.

Når man går på tur er man ikke avhengig av å ha et sted å møtes, som en cafe eller møterom, og det er gratis å bruke naturen.

Og gruppen kan være forskjellig fra gang til gang.

Derfor er ideen at vi går på tur og snakker om ulike tema – og kommer hjem med ny innsikt og ny kunnskap, samtidig som kroppen også har fått sitt. Alle deler og deltar med det de har lyst til.

Hvordan gjør man det?

Du velger en turrute, et møtested og et tema og så sprer du det. Du kan velge å oppgi nøyaktig møtested kun til de som melder seg på. Turen kan være i naturen, eller i byen, eller et boligstrøk – ingen begrensning. Poenget er mer samtalen enn at man skal gå så langt eller fort, tempoet er prate-tempo.

Foreningen kan legge det ut på hjemmesiden under Kalender, og du kan legge det ut på forumsiden under Treff. Viktig at du kan kontaktes på epost eller mobil, slik at folk kan gi beskjed om de vil være med, og spørre hvis det er noe som er litt uklart.

Det er viktig at du sier noe om turens lengde, hvordan terrenget er (det passer for barnevogn, man trenger støvler, det er ganske kupert terreng, det er ganske flatt osv) og om man skal ha med seg mat og termos hvis det er planlagt en rast. Si ifra om du har med deg hund på turen, ikke alle er komfortable med hunder.

Når dere møtes på det avtalte stedet til den avtalte tiden presenterer du deg selv og tema for turen igjen, og alle kan si hva de heter. Det kan være viktig å si at om noen deler noe personlig så skal det ikke forlate gruppen, man har taushetsplikt.

Og så går dere bare i vei. Ingen faste regler, tenk bare på å følge litt med på om alle henger med, både med gåingen og pratingen du som er «turleder».

Når man går så blir det naturlig å gå å snakke i mindre grupper, kanskje to og to, eller tre. Om noen ønsker å tenke litt over ting, så kan man jo gå litt på, eller sakke litt bakut for å tenke alene, før man deltar videre igjen.

Og del gjerne erfaringer (men ikke andres historier uten lov) på forumet J Temaene er bare forslag, finner du på noen gode, så del med oss, så setter vi de på listen også.

Temaforslag

Viktig at det er noe generelt som alle kan si noe om, at man tenker på et positivt og oppløftende fokus, og at folk er litt klokere, har fått mer innsikt og lært noe nytt om seg selv og andre etter turen.

Noen eksempler under:

 • Hva er du mest glad for ved din høysensitivitet og hvorfor?
 • Hvordan kan du bruke din sensitivitet til å bidra positivt i verden? (arbeidsplass, skole/studiested, foreldregruppe, blant vennene dine, nabolag, foreninger…)
 • Hva er dine beste strategier for å unngå overstimulering? Hva gjør du for å komme i balanse igjen?
 • Hva er en god ferie for deg som høysensitiv?
 • Hvordan ville en mer sensitiv arbeidsplass/skole…..vært? Hvordan ville den vært lagt opp, hvordan ville det ha vært å gått der/jobbet der?
 • En bok kan også være tema, eller et kapittel i en bok som alle leser på forhånd – man kan være en vandrende boksirkel.
 • Hvordan finner du balansen mellom å være ute i verden, og få nok alenetid? Introverte kan isolere seg for mye, ekstroverte kan være for mye ute.
 • Hvilke fordeler har du av karaktertrekket ditt i hverdagen/på jobben/i familien/i vennekretsen osv?
 • Hvordan fant du ut at du var høysensitiv, og hvordan påvirket den kunnskapen deg og livet ditt? Har du gjort noen forandringer?
 • Hvordan er foreldrerollen som høysensitiv? Hvordan er det i forhold til et høysensitivt barn kontra et gjennomsnittlig sensitivt barn?
 • Sensitiv julefeiring – og juleforberedelser – hvordan ser det ut for deg?